Je to už psychospirituální krize?

Možná ses ptala, už sama sebe nebo u svých blízkých. 

Je to už psychospirituální krize? Nebo je to něco jiného? 

Kdy už mám oslovit odborníky, aby pomohli?

V tuhle chvíli návody na internetu nestačí. Psychospirituální krize je na pomezí různých zážítků i emočních stavů. Najdete tam prvky spirituálních zážitků, stejně jako mytologii nebo jen tělesné pocity. Stejně tak můžete čekat panické ataky i deprese, a někdy naopak zvýšenou aktivitu. 

Pak jeden názor říká počkat ještě než se to samo zmizí a jiný zase, že už je to na psychiatrii. Vytváří se tím zmatek, už v tak náročné situaci. A nastupuje i strach buď o sebe nebo o svého blízkého, protože nevíš. co je správné nebo lepší udělat. 

Přesně pro tyhle situace jsem vytvořila checklist.  Nejen, že ti může pomoct, teď se zorientovat, ale ještě lepší je si ho přečíst, ještě před tím než se psychospirituální krize objeví .

Checklist 

  • odpoví na otázku, jak už je to vážné?
  • pomůže s rozlišením, jestli to, co se mi děje, je psychospirituální krize a nebo je to jen proces po spirituální nebo seberozvojové práci.
  • Uklidní tě tam, kde tápeš. 
  • poslouží jako vodítko pro rozhodování, co dál dělat.

obrazek první části obalu z checklistu

Psychospirituální krize je jednou z velmi častých psychických problém naší doby. 

V době, kdy lidé hledají seberozvojové workshopy nebo spirituální pomoc či cvičení se mění i to, jak fungují.  Někdy stačí malinko a místo malého poštouchnutí k dalšímu kroku se otevře velké trauma s ním i krize plná propadů a náročných psychických i tělesných stavů.  

Checklist ti jako pdf pošlu na e-mail zdarma.

Kdo pro tebe checklist připravil?

Jmenuji se Hanka Toulavá a jsem psychoterapeutka s přesahem do spirituality. Na své cestě životem jsem se dostala k tomu, že jednou nohou stojím ve světě alternativní terapie, konkrétně šamanské praxe, a druhou v klasických  proudech psychologie a psychoterapie. 

Oba obory studuji a praktikuji už přes 10 let života, a tak vidím i věci a cesty,  které ty jsi možná ještě neobjevila. A také jsem vyzkoušela spoustu slepých cest, které ty už nemusíš opakovat.

Stačí zadat tvé jméno a e-mail a checklist obratem dostaneš do e-mailu